Kóstoljon bele Japánba!

nabemono

A szigetország számos, számunkra érdekes fogással rendelkezik, melyek közül az egyik a nabemono, mely összefoglaló neve a hot pot ételeknek. A japán konyha eme különlegességét általában hűvösebb időben, vagyis őszi és téli hónapokban szokás fogyasztani, hiszen nincs is jobb hazatérve a munkából felmelegíteni magunkat egy nabemono féle fogással. A nabemono lényege, hogy főzőlapon készül az étel, ami alapja egy forrón gőzölgő leves, amit úgy fűszereznek és alapanyagokkal dúsítanak, ahogy éppen kedvük tartja. Étterembe fogyasztva úgy szokás a japán konyha eme remekét szervírozni, hogy a vendégek asztalánál készül az étel, mindenkié külön-külön és a vendégek saját maguk ízesítik azt. Ezáltal egyik nabemono sem sikerül ugyanúgy, hisz mindenkinek más az ízlése és a kedve, ami befolyásolja az éppen készülő étel ízét.