mezcal

A Mezcal nem okoz csalódást

Az egyedülálló alkoholos ital az utóbbi évtizedekben világszerte hatalmas népszerűségre tett szert. A Mezcal Mexikó büszkesége, ami az agávé növényből készül. Kézzel válogatják és vágják le, miután hosszú évekig fejlődött.

A készítésének a folyamata leginkább az agávé magját érinti. A magokat a föld alatt kemencékben lassan megsütik, ez adja meg a nedű jellegzetes füstös ízét. A sült agávé magokat ezután összetörik, általában ló vagy szamár által hajtott malomban és vízzel keverik annak érdekében, hogy elkezdődjön a fermentáció.

A Mezcal alkoholtartalma és ízprofilja a lepárlás következtében alakul ki. Mivel a gyártása hagyományos módszerekkel megy végbe, ezért nemcsak az ízeket, de a helyi kultúrát és örökséget is megőrzi.

Az egyedisége és sokoldalúsága vonzza azokat a fogyasztókat, akik az újdonságokat keresik. A minőségi kézműves italok iránt a kereslet egyre inkább nő, így egyáltalán nem meglepő, hogy a Mezcal hatalmas népszerűségnek örvend. Ha eddig még nem kóstolta, akkor itt az ideje, hogy sort kerítsen rá!

Previous post Kápráztasson el mindenkit egyedi ásvány karkötőkkel!
Next post Környezettudatóság és a papír ragasztószalag használata