Biztos nem lesz címvédés a világbajnokságon

A spanyol válogatott címvédőként kimondva, kimondatlanul  esélyesként vágott neki a 2014-es világbajnokságnak.  Rögtön az első mérkőzésükön azzal a Hollandiával találták magukat szemben, akin az előző világbajnokságon a döntőben csupán hosszabbításban tudtak felülkerekedni.

Biztos nem lesz címvédés a világbajnokságonA szakértők szignifikáns  többsége a címvédő győzelmét várta. Egy tizenegyesnek köszönhetően meg is szerezték a vezetést, ám még az első félidőben sikert Hollandiának egyenlíteni, Van Persie gyönyörű fejesének köszönhetően.  Ami pedig ezután jött, azt nem igazán felejtik el a spanyolok. Robben csapata a második játékrészben meg sem állt 4-ig (sőt több nagy ziccerük volt), ezzel pedig egy nagy arányú, 5-1-es győzelmet sikerült aratni .

Természetesen a nagy zakó után Del Bosque alaposan belenyúlt a csapat kezdőfelállásába. Olyan nevek mint Xavi, Piqué, valamint Sylva csak a kispadra szorultak. A Chile elleni sorsdöntő mérkőzést sokan bizakodva várták. A mérkőzés elején már tudni lehetett, hogy bizony a döntetlen sem túl kedvező a spanyol válogatottnak. Így nyerési kényszerben léptek pályára. Ez bizony meg is látszódott rajtuk, valamint még mindig érezhető volt, hogy az előző 5-1-es vereséget nem sikerült kiheverni. A Sánchez által vezetett Chile végül 2-0-ra tudott győzedelmeskedni, ezzel pedig már matematikailag is elszállt a spanyol továbbjutás esélye.  Érdemes megjegyezni, hogy  így (egymás után két vereséggel) címvédő még nem búcsúzott világbajnokságról.

Del Bosque csapatának kiesésével tehát biztossá vált, hogy nem a 4 évvel ezelőtti bajnok fogja újra a trófeát felemelni. Kíváncsian várjuk, hogy ki léphet a helyére!