Talán nincs is olyan ember, aki ne kedvelné a palacsintát. Minden családnak vannak hagyományai a palacsinták terén, de időnként érdemes változtatni és bővíteni a palacsinták repertoárját.
Erre nagyon alkalmasak a receptneked palacsinta receptjei, ahol nagyon sokféle módon elkészített palacsinták közül válogathatsz. Az már kevesen tudják, hogy apalacsintát a római korból eredeztetetik és a légiósok élelmezésének egyik fontos eleme volt, mert sokáig volt eltartható. Az akkori palacsinta recept: lisztből, vízből és kevés sóból állt. Pajzson, vagy kövön sütötték a lepényszerű tésztát. Akkoriban természetesen hússal töltötték.
Ma is töltik hússal, gombával és még nagyon sokféle sós töltelékkel, de mégis inkább az édes töltelékek a népszerűbbek. És kerül a tésztájába a liszt mellett tej és tojás is meg némi szódavíz. Persze nagyon sokféle recept létezik a tésztára is, hát még a töltelékre. A töltelék megválasztásának tulajdonképpen csak a fantázia szabhat határt.
Akár Te is feltöltheted a receptjeidet egy saját blogba. Persze nem csak a palacsinták receptjeit, hanem bármilyen jól bevált étel vagy süti receptjét megoszthatod. De okos praktikákkal és ötletekkel is találkozhatsz, amik megkönnyíthetik a háztartási munkákat.