Ha éppen palacsinta sütésén töröd a fejed

Talán nincs is olyan ember, aki ne kedvelné a palacsintát.  Minden családnak vannak hagyományai a palacsinták terén, de időnként érdemes változtatni és bővíteni a palacsinták repertoárját. 

 

Ha éppen palacsinta sütésén töröd a fejed

Erre nagyon alkalmasak receptneked palacsinta receptjei, ahol nagyon sokféle módon elkészített palacsinták közül válogathatsz.  Az már kevesen tudják, hogy apalacsintát a római korból eredeztetetik és a légiósok élelmezésének egyik fontos eleme volt, mert sokáig volt eltartható.  Az akkori palacsinta recept: lisztből, vízből és kevés sóból állt. Pajzson, vagy kövön sütötték a lepényszerű tésztát. Akkoriban természetesen hússal töltötték.

Ma is töltik hússal, gombával és még nagyon sokféle sós töltelékkel, de mégis inkább az édes töltelékek a népszerűbbek. És kerül a tésztájába a liszt mellett tej és tojás is meg némi szódavíz. Persze nagyon sokféle recept létezik a tésztára is, hát még a töltelékre. A töltelék megválasztásának tulajdonképpen csak a fantázia szabhat határt.  

Akár Te is feltöltheted a receptjeidet egy saját blogba. Persze nem csak a palacsinták receptjeit, hanem bármilyen jól bevált étel vagy süti receptjét megoszthatod. De okos praktikákkal és ötletekkel is találkozhatsz, amik megkönnyíthetik a háztartási munkákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Plasztikai sebészet régen és ma
Next post Új hegesztőgépre lenne szüksége?