Még gyorsabb weboldalak az SSD tárhelyekkel

Az SSD tárhelyek már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően annak, hogy a hagyományos tárhelyeknél sokkal gyorsabbak, illetve az áruk is a megfizethető kategóriába csökkent.

Még gyorsabb weboldalak az SSD tárhelyekkelAz SSD technológia fokozatosan átveszi a hagyományos, winchesterekkel (merevlemezekkel) kiszolgált webtárhelyek helyét. A hagyományos merevlemezek ugyanis több, egymás alatt álló mágneses korongra tárolták az adatokat, melyek között olvasófejeket helyeztek el. Így minden adat kiolvasásakor a merevlemezekben található korongok elfordultak, míg a kért adat az olvasófej alá nem jutott. Egészen hihetetlen, de amikor a weboldalunkat megnyitjuk, a hagyományos tárhelyeknél valahol egy szerverparkban felpörög egy háttértár, elfordul egy vagy több mágneses korong, majd az onnan kiolvasott adatok jelenítik meg a weboldalunkat.

Ezzel szemben az SSD technológiába nincsen mozgó alkatrész, hiszen félvezető elemekből, memória chipekből áll, nem kell mágneslemezeket pörgetni bennük, így az adatok sokkal gyorsabban kiolvashatóak róluk, a weboldalunk sokkal gyorsabban megjelenik.

A gyorsaság napjainkban két dolog miatt is életbevágó. Egyrészt, mindenki rohan, mindenki azonnal akarja az információkat, nincs idő várakozásra. Másrészt, sok látogatót a Google kereső szállít a weboldalunkra, amely többek között úgy határozza meg a hozott látogatók mennyiségét, hogy mennyire gyors egy weboldal. Kimondhatjuk, hogy egy gyorsabb weboldal több ingyen látogatót kap a Google-től, mint egy lassabb.

A Webparadicsom az egyik vezető hazai SSD tárhely szolgáltatóként több csomagot is megalkotott az ügyfelei számára, így mindenki a pénztárcájának, illetve a honlap terveinek megfelelően választhat gyors és ultra modern SSD webtárhelyet.

Az 500 MB-os SSD tárhely csomag már 6490 Ft/év ártól elérhető, s a csomagok skálázása az egyre növekvő igényeket is kielégíti, elérhető ugyanis 1500 MB-os, 2500 MB-os, 3500 MB-os, 4500 MB-os, 5500 MB-os, illetve egy hatalmas 15500 MB-os SSD tárhely csomag is.

A tárhelyekhez különböző számú domainek rendelhetőek hozzá, engedélyezik PHP scriptek futtatását, MySQL vagy PgSQL adatbázis használatát és cpanel felületen keresztül kezelhetőek.

Az SSD tárhelyekhez is létrehozhatóak email fiókok, melyek webmailen, vagy POP3/IMAP-on keresztül érhetőek el. A domainekhez korlátlan mennyiségű aldomain hozható létre, s egyedire szabható a .htaccess fájl is, így ezek a szuper gyors tárhelyek a legideálisabbak olyan CMS rendszerek futtatására, mint a WordPress  vagy a Jomla.

A Webparadicsom SSD webtárhelyei ráadásul most akciós árakon érhetőek el, így mindenkinek lehetősége nyílik szuper gyors és biztonságos weboldalak elkészítésére!