Nem mindegy milyen időpontban ápoljuk arcunkat?

Sipít az óra a biztonság kedvéért tíz perc múlva megszólal a mobiltelefon is, ébresztő!

Kikászálódunk az ágyból, ránézünk az órára, majd ész nélkül rohanunk a fürdőszobába, mert már megint elaludtunk.

Gyors zuhanyozás és máris jöhet arcunk rendbetétele.  Tisztítás, krémek, smink.

Az utolsó simításoknál, már csak a reggeli csodálatos kávéra gondolunk, ami a konyhában gőzölög és csak ránk vár.

És most álljunk meg egy pillanatra!  Nem mindegy, hogy reggel mikor használjuk a kozmetikumokat?

Bizony nem!

Egyes kutatások az alábbiakat állítják

Reggel 5 és 7 óra között

A testhőmérséklet emelkedik a hormontermelés, különösen a kortizol stressz hormon szintén növekszik. Ez befolyásolja a zsír anyagcserét és a vércukorszintet. Ilyenkor a bőr felkészül a nap kihívásaira, emiatt ilyenkor a leghatásosabb a megfelelő krémek, szérumok az A, C és E vitaminnal, hialuronsavat tartalmazó kozmetikumok felvitele a bőrre.

A vitaminok rendkívül fontosak bőrünk védelméért. Az E-vitamin öregedésgátló hatású, és csökkenti a ráncok kialakulását. Kiválóan hidratálja a bőrt és javítja annak textúráját is. Fokozza a kollagén termelést, segíti az új bőrsejtek növekedését. Növeli és visszaállítja a bőr nedvességtartalmát, így a szárazság ellen is gyors, hatékony megoldást nyújt.

Ez a reggel időpont ideális az arcbőr radírozásához is. A hosszú alvás után a szövetek viszonylag érzéketlenek, így könnyen ledörzsölhető. De vigyázzunk a túl gyakori hámlasztás tönkreteszi a bőr természetes védelmét így az új bőrnek esélye sincs kialakulni. A bőr sokkal érzékenyebbé válik, ami gyakori gyulladást és az öregedési folyamatok felgyorsulását is eredményezheti.

9 és 11 óra között 

A test fokozatosan növeli a vérkeringést, így a bőr nagyon jól felszívja az aktív összetevőket, tehát ideális testápoló és cellulit elleni termékek használata.

Aki be tudja tartani a fenti időpontokat, bátran tegye!

Ha azonban valami tartósabbra, nagyobb hatásfokúra vágyik az ember, érdemes a rengeli kencéken kívül más segítséget is kérni. A tartós mélyhidratálás egy olyan kezelési módszer, mely nem keresztkötött hyaluronsavat alkalmaz. Ezáltal a  tartós mélyhidratálás feszesíti a bőrt, hiszen támogató hálót képez a bőrben és további jó hírként szolgálhat, hogy nem csak az arc bőrét lehet általa kezelni. A tartós mélyhidratálás kifejlesztésének alapja a napsugatak elleni állandó harc, melyet a szakemberek vívnak éltető Napunk neatív hatásai ellen. Ami viszont kecsegtetó, hogy a tartós mélyhidratálás nem csak a bőr hidratálásában segít, de még a ráncok megelőzésében is a segítségünkre van.