Plasztikai sebészet régen és ma

A nagy érdeklődésre való tekintettel, idén megnyitotta kapuit a legújabb plasztikai sebészet Debrecen központi területén, minek köszönhetően egyre többen vehetik igénybe a kisebb vagy nagyobb plasztikai beavatkozások szolgáltatásait. De amellett,hogy egyértelműen a mai kor fontos jellemzői a plasztikai beavatkozások, de vajon mióta is alkalmaznak az orvosok plasztikai sebészeti eljárásokat?

Plasztikai sebészet régen és maSokan úgy gondolják, hogy bármilyen beavatkozásról is legyen szó, nem lehet idősebb húsz, harminc évnél. Vannak, akik úgy tippelik, hogy Hollywood nagy sztárjai már régebb óta igyekeznek titkolni valódi korukat, így inkább azt mondanák, hogy közel száz éves múlttal rendelkezik ez a tudomány. A valóság viszont az, hogy közel négy ezer évre kell visszatekintenünk, ha a plasztikai sebészet kialakulására vagyunk kíváncsiak, de egyértelmű módon, a XXI. században a legfelkapottabb orvostudományi ágazat, aminek a beavatkozására önként vállalkoznak az emberek.

Múltját tekintve érdekességnek számít, hogy már az ókori Egyiptom gazdagabb lakosai is fordultak orvoshoz külsejükkel kapcsolatos elégedetlenségük következtében.  Ennek oka, hogy már akkor igen magas elvárásokat támasztottak az emberek a jobb módú lakosok felé, sokkal fontosabb volt számukra a megfelelő külső megjelenés, mint sok egyéb dolog. Így, behódolva az elvárásoknak, egyre többen kezdtek plasztikai sebészeti eljárásoknak hódolni és akár az arcukon, akár más testrészükön alkalmaztak módosításokat.

És bár azóta eltett több ezer év, azemberek külső alapján történő megítélése nem változott, viszont már nem csak a jómódú személyek fordulnak szakemberhez, hanem az átlagos emberek is megvalósíthatják vágyaikat az orvostudomány ezen ága segítségével. Magyarországon, többek között Debrecen városában és a fővárosban is lehetőség nyílik akár arcplasztikára vagy mellnagyobbításra, de a zsírleszívás is mindennapos eljárások közé tartoznak. A debreceni plasztikai sebészet a hét öt napján váárja nyílt kapukkal az érdeklődőket, és szívesen válaszolnak a munkatársak a kíváncsi kérdésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post Az ékszer allergia
Next post Ha éppen palacsinta sütésén töröd a fejed