Segít a gerincgyógyító masszázsterápia?

Segít a gerincgyógyító masszázsterápia?

A hagyományos orvoslás a gerinc,- és gerinceredetű fájdalmakat  fájdalomcsillapítókkal, sérv esetén  injekciókkal, vagy végső esetben  műtéti eljárásokkal kezeli.

Alternatív kezeléseként a gerincgyógyító masszázsterápia sok esetben segít komoly beavatkozás, vagy a fájdalomcsillapító gyógyszerek nélkül, akár gerincsérv gyógyítása, akár porckorongsérv kezelése a cél.

Alkalmazható még akupunktúra is, ahol a tűket bizonyos energiapályák (meridiánok) mentén szúrják a bőrbe.

Gerincgyógyító masszázsterápia

A kezelés előtt a szakember megkéri beteget, hogy mutasson egy-két egyszerű mozgást, például kar vagy láb emelését, nyújtását, lehajlást, fordulást. Ezek a mozdulatsorok segítik a testtartás és mozgás pontos elemzésében.

A masszázsterápia az ízületekre, az izmokra és a gerincre összpontosít. A kezelés pozitív hatást gyakorol a test ideg-, keringési és nyirokrendszerére, ezáltal valósul meg a gerincsérv gyógyítása, illetve a porckorongsérv kezelése is.

A masszázsterápia révén a gerinc elzáródásai felszabadulnak, a csigolyák és az ízületek visszahelyeződnek a helyükre.  A gerincgyógyító masszázsterapeuta megkeresi azokat a pontokat, amelyek a feszült izomterületekért felelősek.

A gerincgyógyító masszázsterápia általános célja az ízületek és az izmok működésének és kölcsönhatásának normalizálása, ezáltal enyhítve vagy a legjobb esetben kiküszöbölve a fájdalmat. és a fájdalomcsillapító gyógyszerek mellékhatásait is.

Ez a kezelési módszer szelíd és finom manipuláció, különös tekintettel az izmokra és a lágy szövetekre, valamint tökéletes gerincsérv gyógyítására, de a porckorongsérv kezelésére is.   .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Segít a gerincgyógyító masszázsterápia?
Previous post Idős kutyák ápolási igényei
Segít a gerincgyógyító masszázsterápia?
Next post Elvárások a takarító cégekkel szemben