Side, a különleges hangulatú kikötőváros

Már a ókorban is megkerülhetetlen volt Side, ami már akkor kikötő város volt, napjainkban pedig kedvelt turista és nyaralási célpontja a pihenni vágyóknak. A Startutazas side nyaralás különleges hangulatú, de élményekben gazdag pihenést ígér az egész családnak.

Side, a különleges hangulatú kikötővárosA side-i nyaralást választók két partszakaszon is élvezhetik a tengert. A nyugati partszakasz kifejezetten sekély, ahol kisgyerekekkel is élvezhetik a tengerpart nyújtotta nyaralás örömeit. Ha valakinek sportosabb mozgásra támad kedve, többek között kipróbálhatja a vízisízést vagy a szörfözést is.

A finom homokú tengerparti strandolás után időutazást tehetünk az ókorba, bebarangolva a festői szépségű szűk utcácskákat, megcsodálva a múzeumként funkcionáló egykori római fürdőt, Apolló és Athénatiszteletéreépült templom maradványait, az Aspandost – a még ma is színházként használt – ókori római 15000 férőhelyes színházat.

Side-i nyaralásunk alatt érdemes kirándulást tennünk Manavgat-vízeséshez is. Este is különleges hangulata van Sidekikötőjének, mert jó néhány szabadtéri szórakozó hely csábítja a nyaralókat: diszkók, pubok, éttermek. A Starttutazásolalán több száz Side nyaralás között válogathat, ha igazi élmény dús kellemes pihenésre vágyik.