
Sokan úgy gondolják, hogy az edényszárító lényegtelen dolog a konyhában
Minden háziasszony tudja, még akkor is, ha van mosogatógépe,hogy egy konyhában feltétlenül szükség van egy edényszárítóra.
Ha a lakásban kicsi a konyha, akkor a fő nehézséget az jelenti, hogy helyet találjunk azedényszárítónak.
- Ha a mosogató feletti szekrénybe helyezzük, akkor ügyelni kell arra, hogy ott mindig száraz legyen.
- Ha a falra helyezzük azedényszárítót tartalma mindig látható lesz.
- A beépített edényszárító kiválasztásakor csak az számít, hogy hány edény fér el benne.
Praktikus megoldás a beépítettedényszárító, a mosogató feletti szekrényben,vagy akár a munkalap alatti nagy fiókba szerelve. A sarokszekrényekhez is gyártanak speciális kialakítású edényszárítókat.
Jó, ha az edényszárítónak van csepegtetőtálcája,amelyben összegyűlik az edényekből kifolyó víz. Csepegtetőtálca hiányában az edényekről lecsepegő nedvesség károsíthatja annak a felületnek, vagy az asztalnak a felületét, ahova az edényszárítót szánjuk.
Kis konyhába célszerű azedényszárító mosogató fölé szerelése. Ez a hely gyakran még egy kis konyhában is szabad.
Gondoljuk át,hogy a választott modell hogyan illeszkedik a konyhánk stílusához, és hogy mérete elegendő-e számunkra. Egy egyszintes edényszárító két személyre, egy kétszintes edényszárító pedig egy átlagos családnak elég.
A legkedveltebb edényszárítók anyagakróm és rozsdamentes acél, műanyag, vagy bambusz. Az acélt tartják a legtartósabbnak és könnyen karbantarthatónak. A műanyag termékek meglehetősen törékenyek, azonban a színek széles választéka miatt a legjobb megoldásként szolgálhatnak a konyhabelső tervezési koncepciójának kiegészítésére.