Tippek a nyakörv használatához

Sokféle anyagból készült kutyanyakörv létezik, ahogyan azt az alábbiakban tárgyaljuk. A kutyák hasonlóak az emberekhez, és szenvedhetnek allergiától vagy más érzékenységtől, amelyet a kutyanyakörv készítéséhez használt anyag vagy kémiai összetevők váltanak ki.

A bőr kutyanyakörv ideálisnak tűnhet kedvence számára. A bőr hosszú élettartamú, de a kikeményítés során vegyi anyagokat használnak, amelyek kidörzsölődést és irritációt okozhatnak.

Egyes kutyák irritálónak és kényelmetlennek érzik az eszközt, ezért addig vakarják a nyakörv környékén magukat, amíg fel nem szakad a bőrük, vagy kiütés nem alakul ki.

Érdemes lehet más anyagot vagy típust kipróbálni, ha a kutya tiltakozik a nyakörv ellen. Egyes kutyák például nem szeretik a túl merev nyakörveket. Válasszon könnyű, rugalmas anyagot, hogy kutyája szívesen viselje a nyakörvet.

Óvatosan a fürdetéssel

A kutyanyakörv viselése megkönnyíti az állat irányítását és tartását, ezért sok állattartó ezzel füröszti kutyáját. A nyakörv azonban gyorsan átnedvesedhet és átázhat a szappantól.

Kiütés, gombás fertőzés vagy egyéb problémák alakulhatnak ki, ha a kutya fürdetése után nem cseréli le a nyakörvet. Soha ne hagyjon nedves nyakörvet a kutyán!

A nyaksérüléssel is vigyázni kell

A nyakörv helytelen használata megsértheti a kutya nyakát. A nyakörv túl erős meghúzása, csavarása vagy rángatása sérülést okozhat.

A nyak szövetének, az idegeknek, a nyálmirigyeknek vagy a pajzsmirigynek a károsodása is bekövetkezhet, ha a területet ismételt terhelés éri.

Ha kutyája nyakproblémákkal küzd, a nyakörv helyett biztonságosabb megoldás a hám használata, mivel kevésbé terheli a kényes területet. A hámmal a stressz a kutya nyakáról a mellkasára és a vállára kerül át.

Amennyiben odafigyelünk, a nyakörv használata ugyanolyan biztonságos és kényelmes lehet a kutyus számára, mint egy megfelelően kiválasztott kutyahám. Nyakörv vagy hám beszerzéshez a Zooling.hu webáruházat ajánljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Previous post Aventurin ásvány karkötő a bőr- és bélproblémák gyógyításához
tintapatron rendelés Next post Tintapatron rendelés többféle nyomtatóhoz